Viva Gezond
Image default
Diensten

Hoe kun je groener ondernemen?

Als je een eigen bedrijf hebt, ben je waarschijnlijk dagelijks bezig met je eigen zaak. Hierbij gaat het in veel gevallen vooral om het maken van zo veel mogelijk winst. Echter, er zijn ook andere zaken die belangrijk zijn voor een ondernemer. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer ondernemers die rekening houden met het milieu. Dat heeft er natuurlijk ook voor een deel mee te maken dat het grote publiek dit steeds belangrijker begint te vinden. Wil jij ook groener ondernemen? Lees dan de volgende tips.

Zorg dat je al je afval scheidt

Het is belangrijk dat er geen afval in de natuur komt. Hier kun jij als ondernemer aan bijdragen door ervoor te zorgen dat je al je afval scheidt. Dat is niet alleen belangrijk zodat er zo min mogelijk afval in de natuur terecht komt, maar ook omdat er hierdoor een zo groot mogelijk deel van het afval kan worden gerecycled. Daarom is het bijvoorbeeld slim om een goede plastic container te huren of te kopen. Daarnaast kun je ook nog eens kijken naar een andere soorten containers

Investeer in zonnepanelen

Niet ieder bedrijf heeft een eigen bedrijfspand. Als jij dit wel hebt, is het slim om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk zonnepanelen op je dak laat leggen. Dat zorgt er namelijk voor dat jij zelf stroom kunt opwekken. Een groenere manier om stroom op te wekken is op dit moment niet echt bereikbaar voor ondernemers. Naast groen is deze manier van stroom opwekken op de lange termijn ook nog eens veel goedkoper. Je koopt namelijk één keer de zonnepanelen en vervolgens kun je jarenlang stroom opwekken, zolang de zon schijnt. Het kan dan wel een grote investering zijn om zonnepanelen aan te schaffen, maar op de lange termijn is dit zowel een goedkope als een duurzame manier om stroom op te wekken. Bovendien is het mogelijk om subsidie te krijgen wanneer je investeert in groene stroom.

Kies voor een groene manier van vervoer

Probeer als ondernemer je werknemers te stimuleren om op een groene manier naar hun werk te komen. Het is bijvoorbeeld slim om iedereen die een auto van de zaak krijgt dan wel in een elektrische auto te laten rijden. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om al je personeelsleden een OV-kaart te geven zodat zij met het openbaar vervoer naar hun werk kunnen komen.

 

https://www.renewi.com/nl-nl/zakelijk/soorten-afval/pmd