Viva Gezond
Image default
Voeding

Gezond afvallen met een koolhydraatarm dieet

Zoek je een makkelijke en gezonde manier om af te vallen? Dan is een koolhydratenarm dieet volgen zeker een goed idee. Met een koolhydraatarm dieet eet je geen tot weinig koolhydraten en hierdoor val je snel af en zit je snel vol. Een dieet beginnen kan lastig zijn omdat je geen idee hebt wat je wel en niet kan eten en wat er wel en niet lekker is. In dit artikel gaan we je daarom een tip geven over een lekker koolhydraatarm recept, onze favoriet, en wat de pluspunten zijn van een koolhydraatarm dieet volgen. 

 

Een tip voor een heerlijk koolhydraatarm recept: knolselderij puree

Koolhydraatarm eten is vrij makkelijk, je mag namelijk nog veel groenten, kaas en vlees eten. Lekkere recepten zijn overal op het internet te vinden. Wij willen er graag eentje voor je uitlichten, want dit is onze favoriet. Knolselderij puree is namelijk een makkelijke en lekkere vervanger van aardappelpuree. Het is niet alleen makkelijk te maken en lekker, maar je gaat er ook goed vol van zitten. De knolselderij vervangt de aardappelen waar koolhydraten in zitten, maar met lekkere ingrediënten is het nog net zo romig en perfect voor naast groenten en vlees, vis of vega. 

 

Pluspunten van een koolhydraatarm dieet

Er zitten veel voordelen aan een koolhydraatarm dieet volgen. Ten eerste is het een gezonde en makkelijke manier om snel af te vallen. Doordat je weinig koolhydraten eet zul je snel afvallen en doordat je je dieet meer vult met eiwitten zul je snel vol zitten en minder zin in snoepen hebben. Daarnaast zijn de eiwitten ook goed voor je spiermassa en kun je dus ook goed je spieren blijven trainen tijdens het dieet. Houd wel in de gaten dat je bepaalde extra vitamines en voedingsstoffen niet mist. Drink bijvoorbeeld genoeg water en neem eventueel een extra vitamine of hier en daar een boterham.