Viva Gezond
Image default
Voeding

Aziatische gerechten die je moet proberen

Op het gebied van voedsel hebben Aziatische landen het kenmerk dat ze veel kruiden gebruiken. Dit komt omdat sommige Aziatische landen tropische klimaten waarin kruiden goed gedijen. Hoewel er verschillende soorten kruiden worden gebruikt, zijn er verschillende gerechten die heel gemakkelijk te maken zijn met alleen een rijstkoker. Een voorbeeld van een gerecht uit Indonesië is liwet-rijst, rijst gekookt met verschillende soorten kruiden, zoals citroengras bladeren, salam saus en gebakken uien. Het is vrij eenvoudig te maken. Je hoeft alleen maar genoeg rijst en water in de rijstkoker te doen, samen met de kruiden, een beetje zout en olie toe te voegen, en dan koken zoals je normaal rijst kookt. Nadat het kookproces is voltooid, wordt de rijst geserveerd met gebakken kip, gezouten vis, chilisaus en ander voedsel. Naast liwet-rijst uit Indonesië, zijn enkele van deze andere Aziatische gerechten het proberen waard.

Kimchi uit Zuid-Korea

Als je aan Koreaans eten denkt, denk je meteen aan kimchi. Dat is terecht, want kimchi is een typisch gerecht uit Korea. Hoewel het niet een hoofdgerecht is maar een bijgerecht, kan kimchi in Korea met bijna alle soorten voedsel worden gegeten. Kimchi is een van de gezondste voedingsmiddelen omdat het is gemaakt van verschillende groenten waaraan chili is toegevoegd, zodat het een pittige smaak krijgt.

Tsuken ramen uit Japan

Japan staat bekend om het gerecht ramen. Dit noedel gerecht wordt geserveerd met warme jus en rundvlees of varkensvlees, ei, nori en een scheutje lente-uitjes. Ramen eten in de winter is perfect om op te warmen.

Pad Thai uit Thailand

Pad Thai is een typisch Thais gerecht dat je zeker moet proberen. Dit gerecht is gemaakt van noedels die met partjes limoen en gegarneerd met gemalen pinda’s, waardoor Pad Thai een unieke en frisse smaak krijgt.

Rendang uit Indonesië

Als je de combinatie wilt proeven van verschillende soorten sambal die typisch zijn voor Aziatische landen, dan moet je dit gerecht proberen. Rendang is een typisch gerecht uit Indonesië dat rijk is aan kruiden. Het is gemaakt van rundvlees dat is gekookt tot het een zachte textuur heeft vermengd met gepureerde kruiden. Dit gerecht heeft een rijke smaak en is het proberen waard