Viva Gezond
Image default
Alternatief

Hoeveel beweging heb je nu echt nodig?

Er zijn een heleboel verhalen over wat je nu moet doen om voldoende beweging te krijgen. De ene persoon heeft het over een half uur per dag wandelen. Een fysiotherapeut vertelt je misschien dat het gezond is om daarnaast 2 of 3 keer per week intensief te sporten. Weer een ander vertelt je dat je 10.000 stappen per dag moet zetten. Zie jij door de bomen ook het bos niet meer en wil je weten hoe het nu echt zit? Lees het hier.

Hoe het zit?

Bewegen is beter dan niet bewegen. Met een half uurtje wandelen heb je inderdaad al meer winst geboekt dan iemand die veelal op een stoel zit en verder vooral gebruik maakt van de auto voor het vervoer.

Af en toe intensief sporten is normaal ook goed. Dit zorgt er namelijk voor dat je spieropbouw of spierverjonging krijgt. Een mix is het beste dus.

Wat betreft die 10.000 stappen? Dat hoeft inderdaad niet per se. Het kan bovendien ook demotiverend werken als je telkens die 10.000 stappen per dag niet haalt.

Luister naar je gevoel

Het is met bewegen heel goed om naar je lichaam te luisteren. Natuurlijk kun je met je mind ook jouw lichaam sturen, alleen is het wel zo dat naarmate je ouder wordt, je vaak wat sneller blessures kunt krijgen. En met blessures kun je lang klungelen en dit zorgt vervolgens dan weer voor minder bewegen. Wat vervolgens weer zorgt voor weer meer stramme spieren, etc. Een cirkel dus, waar je het liefst niet in wil zitten.

Kinesiotape

Toch een blessure? Ga dan naar de fysio. Grote kans dat, afhankelijk van de blessure, een fysiotherapeut kiest voor bijvoorbeeld kinesiotape. Kinesiotape heeft eigenschappen die vergelijkbaar zijn met de menselijke huid. Zo heeft Kinesiotape 140% elasticiteit, net als de huid. Ook is de dikte van de tape vergelijkbaar met die van de menselijke huid.

https://revvi.eu/collections/kinesiotape