Viva Gezond
Image default
Diensten

Fysiotherapie IJsselstein kan hooikoortsklachten verminderen

Fysiotherapie IJsselstein kan je helpen bij je hooikoortsklachten. Je begint weer te snotteren, je hebt weer die rode, tranende ogen, die nare niesbuien, die verstopte neus … Die hooikoortsklachten komen elk jaar terug. Hiervoor zou je medicijnen kunnen nemen.

Toch zijn er ook mensen die de medicijnen niet willen of die de medicijnen zelfs niet mogen (in combinatie met andere medicijnen). Daarom heeft de fysiopraktijk in IJsselstein hier een goede oplossing voor. Deze behandeling is enorm effectief, maar toch ook veel minder bekend dan de medicijnen die bij de apotheek zijn te halen. Welke behandeling wordt er dan bedoeld? Medical Taping.

Medical tape lijkt magisch

Deze behandeling wordt op een speciale manier uitgevoerd door de fysiotherapeuten in IJsselstein. Ze gebruiken een speciaal soort tape, dat via een bepaalde methode wordt opgeplakt op de huid. Het zal op meerdere plaatsen op de huid worden geplakt, waardoor de huid zal worden gestimuleerd. Het is een hele elastische tape, waardoor het goed meetrekt als je beweegt. In de tape zit geen medicatie verwerkt.

Toch kan het prachtige resultaten geven bij hooikoortsklachten. De hooikoortsklachten kunnen enorm verminderen door de tape en zelfs helemaal verdwijnen. Het zou toch bijna magie lijken. Dit zou toch een mooie kans zijn om eindelijk van die vervelende loopneus af te komen!

Warme douche met bodylotion

Er zijn wel een paar dingen waar rekening mee moet worden gehouden bij het aanbrengen van de medical tape. Met de tape kan gewoon gedoucht worden, omdat het tegen water kan. Hierdoor zal de tape zijn werking niet verliezen en zal hij gewoon kunnen blijven plakken. Als je je gaat afdrogen na het douchen, moet je dat wel voorzichtig doen. Anders zouden de hoekjes van de tape kunnen gaan oprollen, waardoor de tape sneller los zou kunnen laten.

Na het afdrogen, kan het soms heel lekker zijn om bodylotion op te doen. Als je dit doet, zorg dan dat je de tape al op hebt. De tape blijft namelijk niet plakken op de bodylotion.