Viva Gezond
Image default
Voeding

Gezond eten doe je samen

De verleiding van ongezond eten is enorm. Het liefst pak je toch dat snoepje, dat zakje chips of die friet met een lekkere snack. Je weet dat het niet de beste keuze is maar de verleiding is te groot. Gelukkig sta je er niet alleen voor, er zijn voldoende mensen die je willen begeleiden op je pad naar een gezondere levensstijl.

Je familie en vrienden

De eerste mensen waar je hulp bij kan vragen, zijn natuurlijk je vrienden en familie. Zij kennen jou als geen ander en staan dichtbij je. Zij kunnen dus gemakkelijk monitoren wat er speelt in je leven en je daarbij helpen. Meestal zijn de mensen om je heen ook degene waar je het beste mee kunt praten. Zij kunnen zich goed inleven in jou situatie. Het is ook gemakkelijk als zij meegaan in het dieet. Zo kom je ook niet in de verleiding om weer iets ongezonds te pakken. Als er alleen gezonde dingen in huis zijn en iedereen eet mee, kan het bijna niet fout gaan. Daarnaast kan je met elkaar bespreken om af en toe een cheat-meal te hebben. Dit is een maaltijd dat je dan valsspeelt om ’t zo maar even te noemen. Dan kun je met z’n alle toch een keertje genieten van een lekkere friet of een pizza.

Professionele hulp

Lukt het niet als je zelf de touwtjes in handen hebt? Dan is er altijd nog de optie om professionele hulp in te schakelen. Je kan langs de huisarts gaan en deze kan je doorverwijzen naar een diëtist. Het is ook mogelijk om rechtstreeks naar een diëtist te gaan. Op die manier kun je er zelf een uitzoeken die het beste bij je past. In grote steden heb je genoeg keuze aan diëtisten, zoek maar eens naar een diëtistenpraktijk Eindhoven. Een diëtist is iemand die je begeleid in je voedingskeuzes. Er wordt gekeken naar je persoonlijke omstandigheden en wat het beste past bij jou. Daarom kun je niet zomaar een dieet aannemen en deze volhouden, ieder mens is anders. Een dieet moet afgestemd worden op jou voorkeuren en wat het beste is in jou situatie. Misschien kom je wel van een bepaalde voedingsstof te kort. Dan kunnen deze in het dieet aangevuld worden.

https://samen-sterk.com/dietist-eindhoven/