Viva Gezond
Image default
Alternatief

Wat zijn aura kleuren en wat betekenen ze?

De kleur van je aura is een weerspiegeling van je persoonlijkheid. Aura kleuren kunnen je vertellen over je emotionele en spirituele toestand. Ook kan het inzicht geven in hoe je het beste met bepaalde situaties om kunt gaan. Er zijn veel verschillende stromingen als het gaat om de kleuren van de menselijke aura en wat ze betekenen. De algemene consensus is echter dat elke kleur een ander chakra vertegenwoordigt.

Rood

Rood is de kleur van energie, vitaliteit en activiteit. Het wordt geassocieerd met het basischakra, dat wordt geassocieerd met het fysieke lichaam en het element vuur. Rood kan een goede keuze zijn als basiskleur in een healing- of meditatieruimte, omdat het mensen helpt zich meer geaard te voelen en hun energieniveau verhoogt.

Oranje

Oranje is de kleur van creativiteit en verbeelding. Het symboliseert actie, avontuur, kracht, uithoudingsvermogen, warmte en vriendelijkheid. De energie van Oranje komt van de associatie met de zon. Het is een levendige kleur die kan worden gebruikt om optimisme, vreugde en enthousiasme over te brengen. Oranje is ook de kleur van succes en prestatie. Het staat voor overwinning over obstakels en passie voor je werk of hobby.

Geel

Geel is de kleur van de zon, de kleur van de geest en de kleur van het intellect. Het wordt geassocieerd met energie, vitaliteit en mentale helderheid. Geel is ook een krachtig hulpmiddel om je verlangens te manifesteren. Geel wordt geassocieerd met het zonnevlechtchakra dat de spijsvertering, het metabolisme, de organisatie en het zelfrespect regelt. Deze chakra wordt ook wel “de krachtpatser” genoemd. Het is omdat wanneer het goed functioneert, je genoeg energie hebt om te doen wat je moet doen in het leven zonder je overweldigd of uitgeput te voelen door stress of angst.

Groen

Groen is de kleur van genezing. Het symboliseert groei, harmonie, balans en vrede. Groen is ook de kleur van de hartchakra die staat voor liefde, mededogen en vertrouwen in jezelf. Als je kijkt naar de aura van een persoon die groen licht uitstraalt, betekent dit dat hun hartchakra volledig is geopend. Ze ervaren ook een hoge mate van liefde voor zichzelf en voor anderen om hen heen. Deze persoon is waarschijnlijk erg meelevend en genereus jegens anderen, omdat ze hebben geleerd eerst zichzelf te accepteren voordat ze zoveel liefde aan anderen geven.

Blauw

Blauw is een zeer rustgevende kleur. Het is kalmerend, vredig en geeft troost aan degenen die het zien. Blauw staat ook voor vertrouwen, toewijding, loyaliteit en waarachtigheid. De kleur blauw kan gebruikt worden om je gevoel van rust te vergroten door jezelf te omringen met de kleur blauw in je huis of kantoorruimte.