Viva Gezond
Image default
Alternatief

Drie planten die echt niet mogen ontbreken in de woonkamer!

Wil je verandering aanbrengen in je woonkamer? Dan kun je het beste een aantal nieuwe planten nemen. Naast dat planten een ruimte uitnodigend maken, zijn ze ook in staat om zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid te verbeteren. Welke planten mogen absoluut niet ontbreken in de woonkamer? Hier zijn er drie.

Deze planten kun je nu ook ontzettend gemakkelijk cadeau doen, door te kiezen voor de optie plant versturen. Wil je een plant versturen naar iemand? Kijk dan naar de volgende drie planten.  

Slangenplant

Als je op zoek bent naar een grote plant voor in de woonkamer die het geweldig doet bij verwaarlozing, zoek dan niet verder! Met zijn prachtige rechtopstaande aren gedijt de slangenplant goed bij weinig licht (hoewel hij indien mogelijk de voorkeur geeft aan matig licht). Het is moeilijk om de aanwezigheid van deze plant te negeren. Laat hem tussen de waterbeurten door volledig drogen.

Drakenklimop – een goede schaduwplanten binnen

Op zoek naar schaduwplanten binnen? Zoek niet verder! Aan de oppervlakte lijkt het erop dat de drakenklimop niet gedood kan worden. Hij is heel mooi als hij in een hangende pot wordt gekweekt of over een boekenkast laat hangen. Hoewel hij het best presteert in gematigde lichtomstandigheden, kan hij toch overleven in situaties met weinig licht. Laat de grond tussen de waterbeurten door uitdrogen, zodat hij mooi kan groeien. Dit is ook een goed idee voor een eetkamerplant die je bij het raam kunt hangen.

Areca palm

Lichte interieurs worden versterkt door de aanwezigheid van deze klassieke tropische palmplant. Laat de grond tussen de waterbeurten door een beetje uitdrogen. Belangrijk om te onthouden: deze plant moet aan direct zonlicht worden blootgesteld om te kunnen groeien. Areca planten zijn ook huisdiervriendelijk en kunnen dus in de woonkamer staan zonder zich zorgen te maken dat de huisdieren allergieën krijgen of gif binnen krijgen.

https://www.potsandplants.nl/plant-cadeaus/