Viva Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

De voordelen van babyfloating

Babyfloating, ook wel hydrotherapie genoemd, is een fysiotherapeutische oefening die uitgevoerd wordt in verwarmd water. Tijdens het floaten krijgt je baby een drijfband om en zal er heerlijk gefloat worden in een CE gekeurde jacuzzi. Baby spa Goud staat garant voor deskundige begeleiding tijdens de sessie.

DE HERSENEN EN DE SPIEREN VAN UW BABY EXTRA ONDERSTEUNEN

Hydrotherapie (drijven en oefenen in het water) ondersteunt de mentale en fysieke ontwikkeling die essentieel is voor het vermogen van uw baby om gecontroleerd te bewegen en doelgericht te handelen op het ‘droge’.

Hoe meer je baby zijn/haar hersenen en spieren kan gebruiken, hoe sterker ze zullen worden. Bij Baby Spa Goud krijgt je baby de vrijheid en ruimte die hij/zij nodig heeft om vooruitgang te boeken en, belangrijker nog, plezier te hebben terwijl ze in hun eigen tempo leren.

TIJD DOORBRENGEN IN HET WATER IS ALTIJD GOED BESTEED

Terwijl je baby in het water trappelt, zullen de kleine schommelende golven die hij/zij creëert helpen om hun evenwicht en coördinatie te verbeteren en uiteindelijk om het vermogen om te kruipen, lopen en zwemmen te ondersteunen. Zelfs als je baby in het water in slaap valt, zal dat schommelen doorgaan met zijn/haar ritmische ademhaling.

Het gevoel van drijven in warm water stelt baby’s volledig op hun gemak en kan een aantal belangrijke voordelen opleveren:

  • De kracht van botten en spieren worden verbeterd door de zachte weerstand van het water.

  • Beweging door het water heeft een positief effect op de spijsvertering en de bloedsomloop, wat het meconiumgehalte kan verlagen en het risico op geelzucht drie of vier dagen na de geboorte vermindert.

  • Subtiele waterdruk op de borstkas kan de longcapaciteit vergroten door de intercostale spieren en het ademhalingssysteem te versterken.

  • Regelmatig bezoek aan onze baby spa, kan het cardiovasculaire systeem ten goede komen.

  • Aangeboren zwemreflexen worden gestimuleerd en coördinatie wordt ontwikkeld terwijl ze leren hun bewegingen te beheersen.

 

Wil jij dit zelf eens ervaren en zien hoe jouw baby reageert op babyfloating? Maak dan snel een afspraak en kom langs. Je bent van harte welkom!

 

 

https://babyspagoud.nl/