Viva Gezond
Image default
Gewichtsverlies

Thuis sporten? Denk hieraan!

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om in vorm te komen, dan is thuis sporten met yogamatten een uitstekende optie. Je hoeft niet te wachten op een les of je trainingen te plannen volgens de schema’s van andere mensen. Het is ook gemakkelijk om een ​​ruimte in je huis in te richten waar je squats of lunges kunt doen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je over dingen struikelt of de trainingen van anderen in de weg staat. Er zijn echter enkele dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je aan een thuistraining routine begint.

Je moet ruimte maken

Of je nu thuis of in een sportschool aan het trainen bent, je moet rekening houden met hoeveel ruimte je nodig hebt voor je training. Misschien wil je een hele kamer reserveren om te sporten of een hoek van de woonkamer gebruiken. Als je besluit om een ​​hoek van je woonkamer te gebruiken, zorg dan voor voldoende bewegingsruimte. Zo stoot je tijdens het verplaatsen niet per ongeluk iets om. Door een ruimte vrij te maken om te trainen, kun je vervolgens je yogamatten plaatsen die je bij een yogashop hebt gekocht, de dumbbells en andere trainingsapparatuur.

Doe je best om onderbrekingen tot een minimum te beperken

Als je net begint, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je trainingsomgeving bevorderlijk is voor succes. Dit betekent dat je de juiste apparatuur bij de hand hebt en jezelf zo goed mogelijk voorbereidt op succes. Zorg voor schoenen die goed passen en kleding die je bewegingsvrijheid niet beperkt. Dit kan vooral belangrijk zijn als je binnenshuis traint. Je zult ook willen overwegen hoe lang je trainingen zullen duren. Hoewel korte uitbarstingen van lichaamsbeweging zeer effectief kunnen zijn, als je doel op lange termijn gewichtsverlies of meer kracht is, kunnen langere sessies gunstiger zijn voor je algehele gezondheid.

Plan in je dag minimaal 30 minuten lichaamsbeweging

Als je in vorm wilt komen en dat ook wilt blijven, moet je tijd maken voor beweging. Het goede nieuws is dat 30 minuten lichaamsbeweging per dag voldoende is om de voordelen van sporten te ervaren. Studies tonen aan dat door minimaal vijf dagen per week slechts 30 minuten te sporten, je bloeddruk kan worden verlaagd, gewicht kan worden verloren, stress kan worden verminderd en meer.