Viva Gezond
Image default
Gewichtsverlies

Pannenkoek eten tijdens het afvallen

Pannenkoek eten tijdens het afvallen

Als je bezig bent met een afslankkuur of dieet dan weet je dat je bepaalde dingen niet kunt eten. Producten met veel koolhydraten en vetten kunnen we in deze periode namelijk beter links laten liggen. Weet je wat je in de meeste diëten wel kunt eten? Een pannenkoek!

En dan bedoelen we geen gewone pannenkoek maar een proteïne pannenkoek. Een goede proteïne pannenkoek is rijk aan eiwitten en bevat weinig suikers en snelle koolhydraten. Daarom zijn deze pannenkoeken geschikt in veel verschillende afslankkuren en diëten. Een voorbeeld van een goede proteïne pannenkoek is Amino-fit.

Amino-Fit Protëine pannenkoek

De proteïne pannenkoeken van Amino-fit bevatten 15 gram eiwitten per portie van 25 gram. Eén pannenkoek levert ook maar 5 gram koolhydraten, 2 gram suiker en maar 0,8 gram aan vet.

Je kan ze makkelijk klaar maken door het poeder te vermengen met 75 ml water. Je roert de mix even goed door zodat het poeder goed is opgelost. Zet vervolgens en pan op het vuur en doe er een klein beetje olijfolie in. Je kunt ook kiezen voor een vetarme bakboter spray. Bak de pannenkoek, op middelhoog vuur, aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten.

Twee verpakkingen

Amino-fit is verkrijgbaar in een grote pot met 425 gram proteïne pannenkoeken poeder. Deze grote pot is goed voor 17 porties á 25 gram. Het is ook mogelijk om losse zakjes te bestellen. Met elk zakje kun je één pannenkoek maken.

Pannenkoek met fruit

De Amino-fit pannenkoeken zijn van zichzelf al erg lekker. Maar je kunt ze nog lekkerder maken door wat fruit toe te voegen. In principe kun je alle fruitsoorten gebruiken.

Ben je bezig met een dieet dan is het natuurlijk beter om fruit te gebruiken die weinig fruitsuikers bevatten. Een goede keuze zijn aardbeien, rode en blauwe bessen, frambozen en appels. Fruit die relatief meer suikers bevatten zijn bananen, mango, druiven, peer en kersen.

Hartige pannenkoek

Een ander goed idee is een hartige pannenkoek. Je kunt van alles toevoegen. Ei, champignons, spinazie en andere groentesoorten. Je kan een proteïne pannenkoek ook bedekken met zalm en een toefje crème frais.

Ook voor sporters

Amino-fit Proteïne pannenkoek is niet alleen geschikt bij een dieet. Ook sporters kunnen gebruik maken van deze lekkere pannenkoeken. Want duur- en krachtsporters hebben behoefte aan extra eiwitten. Met een proteïne pannenkoek kun je de hoeveelheid eiwitten op een lekkere manier aanvullen.