Viva Gezond
Image default
Schoonheid

Waar op letten bij de aankoop van een nagellamp?

Waar op letten bij de aankoop van een nagellamp?

Een van de meest verkochte producten van een nagelgroothandel is een nagellamp. Jij als nagelstyliste kan tegenwoordig niet meer zonder een led-lamp of UV lamp in je salon. Heb jij nog helemaal geen nagellamp? Of ben je juist opzoek naar een nieuwe? Lees dan snel verder en wij vertellen dé 4 tips waar je op moet letten bij het kopen van een nagellamp.

Hoeveel watt moet een nagellamp hebben?
We horen het vaak bij klanten. Moet ik gaan voor een 9 watt lamp of een 36 watt lamp? Wij raden aan de 36 watt lamp. De 36 watt lamp wordt veel gebruikt door nagelsalons en nagelstudio’s. Deze nagellamp heeft 4 UV buizen van 9 watt. De 9 watt UV lamp heeft dus maar 1 van deze buizen.

Ben je dus opzoek naar een nagellamp die je gelnagels snel kan uitharden, kies dan voor een 36 watt lamp of een eentje met een nog hoger wattage.

Spiegelreflectie
Heb jij echt geen geduld en wil je je nagels direct droog hebben? Dit kan met spiegelreflectie. Middels spiegelreflectie wordt het licht namelijk weerspiegeld door heel de lamp. Hierdoor wordt het effect nog groter, met als gevolg dat het drogen en uitharden van de gellak nog sneller gaat. 

Timer en infraroodsensor
Vergeet jij vaak hoe lang je je nagels al onder de lamp hebt? Kies dan voor een timer. Door middel van een timer stel je een gewenste tijd in en kun je rusteloos genieten van het drogen van je nagels. Hiermee voorkom je dat je nagels nog niet voldoende zijn uitgehard of dat je juist net iets te lang door bent gegaan.

Voor nog meer gemak kies je een nagellamp die ook over een infraroodsensor beschikt. Deze zorgt ervoor dat de lamp gelijk aangaat wanneer je hand de lamp in gaat.

UV lamp of led lamp?
Ten slotte is het belangrijk om te weten welke lak je op je nagels wilt doen. Op basis hiervan dien je je lamp uit te kiezen. UV lampen kunnen eigenlijk bijna elke vorm uitharden, maar led lampen daarentegen niet. Heeft jou voorkeur dus eigenlijk een led lamp? Check dan even voor je er een koopt welke nagellamp geschikt is om de gel op jouw nagels uit te harden. 

https://www.nailbar.nl/webshop/nagellampen/