Viva Gezond
Image default
Schoonheid

Van gele naar witte tanden, het proces van A tot Z

In dit artikel zullen we ingaan op het exacte proces van de bleekgel en hoe het werkt om aanslag te verwijderen uit de poriën van je tandglazuur en van het tandbeen.

Het proces van bleekgel

De werking op tandglazuur

Het proces van tanden witter maken begint met de bleekgel die inwerkt op het tandglazuur. Het tandglazuur is de harde buitenste laag van je tanden en kan na verloop van tijd verkleuren door verschillende factoren, zoals het consumeren van gekleurde voedingsmiddelen, koffie, thee, rode wijn en tabaksgebruik.

De bleekgel in de Witter Gebit Whitening Strips bevat actieve ingrediënten die de verkleuringen in het tandglazuur aanpakken. De gel dringt door de poriën van het glazuur en reageert met de verkleurde deeltjes, waardoor ze worden afgebroken en verwijderd. Dit proces zorgt ervoor dat je tanden hun natuurlijke witheid terugkrijgen. Deze bleekgel is daarnaast veilig bevonden voor je tandglazuur, ideaal dus voor tanden bleken thuis.

De werking op tandbeen

Naast het tandglazuur werkt de bleekgel ook in op het tandbeen, dat zich onder het glazuur bevindt. Het tandbeen, ook wel dentine genoemd, is van nature geler van kleur dan het tandglazuur. Verkleuringen in het tandbeen kunnen optreden als gevolg van veroudering, genetische factoren, medicatie of tandletsel.

De bleekgel dringt door het glazuur heen en bereikt het tandbeen. Daar reageert de gel op de pigmenten die verkleuring veroorzaken, waardoor ze worden afgebroken en verwijderd. Op deze manier helpt de bleekgel van de Witter Gebit Whitening Strips om het tandbeen op te helderen en je tanden een wittere uitstraling te geven.

Een stralende lach en zelfvertrouwen

Het hebben van een wittere lach kan een aanzienlijke invloed hebben op je zelfvertrouwen. Een stralend wit gebit wordt vaak geassocieerd met jeugdigheid, gezondheid en aantrekkelijkheid. Wanneer je je glimlach verbetert door het gebruik van Witter Gebit Whitening Strips, kan dit je helpen je meer ontspannen en zelfverzekerd te voelen.

Een zelfverzekerde glimlach kan ook je interacties met anderen positief beïnvloeden. Een witte glimlach straalt zelfverzekerdheid en vriendelijkheid uit, waardoor je communicatie en sociale relaties kunnen verbeteren. Of het nu gaat om een belangrijke presentatie op het werk, een eerste date of een sociale gelegenheid, een stralende glimlach kan je helpen een goede indruk achter te laten.