Viva Gezond
Image default
Schoonheid

Dit is een van de beste dierproefvrije merken

Vegan skincare is niet altijd 100% natuurlijk – in tegenstelling tot wat velen denken van dierproefvrije merken. Wel betekent dit natuurlijk dat er geen dierlijke stoffen in het product zitten en dat hier ook geen dierproeven voor zijn uitgevoerd. Het kan dan echter wel zo zijn dat er alsnog synthetische ingrediënten in zitten die jouw lichaam niet nodig heeft en zelfs schadelijk kunnen zijn. Dit wil je dus het liefst voorkomen. Een natuurlijk én dierproefvrij merk is ABYSK. Dit beauty-merk is niet alleen goed voor jou, maar ook goed voor onze planeet.

Weet wat je smeert

Helaas zijn dierproefvrije merken nog steeds geen verleden tijd. Zo worden er nog regelmatig dierlijke stoffen in schoonheidsproducten verwerkt, zoals:

  • Karmijn: een rood pigment dat ontstaat door het pletten van vrouwelijke Cochinelleluizen.
  • Lanoline: oftewel wolvet, het vet dat wordt gevonden in de wol van schapen.
  • Collageen: dit is vrijwel altijd afkomstig van dieren, zoals de huid van een koe.
  • Retinol: een ingrediënt wat je in bijna alle schoonheidsproducten vindt. Het is voornamelijk afkomstig uit dierlijke levers of eieren.

En zo zijn er nog een heleboel andere ingrediënten op te noemen die een dierlijke afkomst hebben. Omdat er zoveel zijn, is het een hele uitdaging voor veel merken om natuurlijke producten te creëren. Maar ABYSK doet het, en ook nog eens heel goed.

De ingrediënten van ABYSK-producten

Het hoofdbestanddeel van de ABYSK-producten is abessijnse olie. Deze olie is nog redelijk onbekend in ons land, maar dat is onterecht. Het brengt namelijk een heleboel voordelen met zich mee. De moleculaire structuur van de olie komt het dichtst in de buurt van de natuurlijke oliën die door onze huid worden geproduceerd. De basis van de huid bestaat uit oliën; dat is waarom ABYSK dit als basis gebruikt in plaats van water. Abessijnse olie voelt zacht aan en wordt snel door de huid opgenomen. Ideaal dus voor dit natuurlijke en dierproefvrije beauty-merk!

Ontdek het brede aanbod

ABYSK is dus een van de beste natuurlijke én dierproefvrije merken in de schoonheidsindustrie. Daarnaast shop je de perfecte producten voor jouw huidtype. Op de website klik je aan welk huidtype je hebt, van een normale huid tot rosacea of eczeem. Je krijgt dan meer te weten over hoe je je huid het best behandelt en welke producten hier geschikt voor zijn. Ideaal dus!