Viva Gezond
Image default
Gezondheid en veiligheid op het werk

3 Redenen waarom je niet lekker in je vel zit

Je zit niet lekker in je vel. Dat overkomt iedereen wel eens. Hoe lang zit je niet lekker in je vel? Hoe langer je niet lekker in je vel zit, hoe ernstiger de situatie. Om je wel lekker in je vel te kunnen voelen, is het belangrijk dat je erachter komt waarom je niet lekker in je vel zit. Er kunnen veel verschillende redenen zijn, hier volgen er drie.

Het weer

Veel mensen leiden aan een winterdip. Zodra de dagen korter worden, de zon verdwijnt achter de wolken en de klok een uur vooruit gaat, komen veel mensen in een winter depressie terecht. Door zonlicht maken we namelijk het geluk hormoon serotonine aan. Zodra de zon zich even niet laat zien, zakken onze serotoninelevels en voelen we ons humeur verdwijnen. Wees niet bang, genoeg vitamine D en misschien een zonvakantie kunnen deze symptomen laten verdwijnen!

Interieur en stress

Wist je dat interieur en stress vaak bij elkaar staan? Je zou niet denken dat je interieur je stress kan bezorgen, maar het is toch echt wel zo. In Scandinavië zijn ze hier al heel lang achter, dit zijn dan ook elk jaar weer de gelukkigste mensen op aarde. Zij houden namelijk van een minimalistisch interieur, met veel warmte en veel natuurlijke aspecten.

Heb je een rommelig huis met overal spullen? Dan is het tijd om dit op te ruimen, ruimte te creëren en je stress niveau te verlagen.

Wat is een empath?

Wat is een empath? Ooit gehoord van empaths? Empaths zijn mensen die en goede intuïtie hebben. Deze mensen voelen ook vaak de emoties van de mensen om zich heen en trekken dit erg aan. Als er iemand in de omgeving van een empath niet lekker in z’n vel zit, zal dit zeker voelbaar zijn voor de empath. Deze mensen trekken zich die emoties net wat meer aan. Ben jij een empath?