Viva Gezond
Image default
Volksgezondheid en veiligheid

Warmtelamp medisch: nodig voor de beste zorg

In ziekenhuizen en zorginstellingen staat de veiligheid van de patiënt uiteraard voorop. Het streven is dat een volwassene, kind of pasgeborene die is opgenomen zo kort mogelijk verblijft en met optimale zorg omringd wordt. De patiënt moet bijvoorbeeld voldoende warm blijven en continu de normale lichaamstemperatuur behouden. Hiervoor zijn patiëntverwarmingssystemen van belang, zoals een warmtelamp voor medisch gebruik, warmtematrassen en warmtekasten. We vertellen hier meer over het belang en het gebruik van een medische warmtelamp.

Lichaamstemperatuur op peil houden met medische warmtelamp

In de zorg wordt onderscheid gemaakt tussen volwassen patiënten, pediatrische patiënten (kinderen) en neonatale patiënten (vroeggeboren baby’s of kindjes die intensief verzorgd moeten worden). Deze groepen hebben elk hun specifieke zorgbehoeftes. Warmtelampen zijn speciaal ontwikkeld om mensen warm te houden als zij op de onderzoekstafel of operatietafel liggen. Baby’s die verschoond worden op een verschoontafel hebben eveneens behoefte aan een voorverwarmde tafel. Daarnaast houdt een warmtelamp de lichaamstemperatuur voldoende op peil. Met name te vroeg geboren en pasgeboren kindjes hebben veel behoefte aan beschermende warmte.

Zorg naast het bed met een commode met warmtelamp

Een warmtelamp medisch wordt aan het plafond gemonteerd of heeft een vaste of verstelbare wandmontage. Ook zijn er verrijdbare warmtelampen op een statief. Voor baby’s zijn er speciale commodes die geplaatst worden naast het bed van de ouder. Zo kan de ouder contact houden met de baby en assisteren bij het verzorgen en verschonen van het kindje. Bij de commode horen een weegschaal en een speciale warmtelamp voor baby’s. Tijdens het verschonen blijft de baby zich zo comfortabel mogelijk voelen, omdat hij of zij zonder stress en heerlijk warm onder de lamp ligt.

Medische warmtelampen en OK meubelen

Een veilige en gecontroleerde verwarming is heel belangrijk voor het welzijn en de gezondheid van de patiënt. Met name pasgeborenen kunnen zichzelf nog niet goed warm houden, vandaar dat voor deze kindjes voldoende warme kleding en een mutsje erg belangrijk zijn. Bij het verwisselen van de luier of een medisch onderzoek is een warmtelamp natuurlijk onmisbaar, zodat er geen warmteverlies ontstaat. Een van de bedrijven die medische meubels, OK meubelen en patiëntverwarmingssystemen maakt, is VAB. Met behulp van de warmtelampen en OK meubels die dit Zwolse bedrijf produceert, nemen gebruiksgemak, patiëntcomfort en kwaliteit van de zorg in het ziekenhuis toe. De innovatieve producten zijn ontwikkeld in samenwerking met zorgmedewerkers.

https://vab.nl/