Viva Gezond
Image default
Nieuws en media

Quiesco Kussen – Ervaringen, Prijs en Beoordelingen voor Nederland

Quiesco is een veelzijdige kussen dat zich dankzij de hoogwaardige latex perfect aanpast aan de contouren van je hoofd en zo voor een gezonde slaapervaring zorgt. Een mens brengt zowat één derde van zijn leven door in bed. Deze kostbare tijd moet dus optimaal gebruikt worden. Een goede nachtrust helpt je lichaam om te herstellen en helpt je hersenen om informatie te verwerken.

Quiesco test & beoordeling

 • Dankzij 3 verschillende hardheden – Soft, Medium & Firm – heeft het kussen de ideale hoogte om de nekwervels in een natuurlijke houding te ondersteunen ’s nachts.
 • Gemaakt van hoogwaardig latex (natuurrubber) dat zich perfect aanpast aan de contouren van hoofd en nek.
 • De geperforeerde latex kern en natuurlijke kussensloop houden het kussen fris.
 • Verschillende steunzones aan het kussen voor alle slaaphoudingen.
 • De innovatieve neksteun ondersteunt de nek en het hoofd voor een bijzonder rustige en recuperatieve slaap.
 • Met geld-terug-garantie voor 100 dagen proberen.

Beoordeling: ZEER AANBEVOLEN (9.8 van 10 punten)

 

Quiesco Hoofdkussen Ervaring

Bestel Quiesco kussen

 

Quiesco hoofdkussen ervaring en test

Een slechte nachtrust veroorzaakt niet alleen pijnlijke nek-, schouder en rugklachten, maar ook een vermoeide geest en zelfs stressklachten. Quiesco-kussens hebben het unieke voordeel dat ze door hun veerkrachtig latexschuim altijd snel in hun oorspronkelijke positie terugkeren. Quiesco staat voor een extreem goede kwaliteit in tegenstelling tot andere conventionele kussens, die al snel blijvend vervormen of opgeschud moeten worden en dus pijnlijke nek-, schouder- of rugklachten of stress en vermoeidheid kunnen veroorzaken.

Quiesco hoofdkussen zijlig

Quiesco Hoofdkussen Test Rapport

Het Quiesco kussen is voornamelijk bedoeld voor personen die hun slaap willen verbeteren en een rustgevende, herstellende nachtrust willen ervaren. Een goede slaapkwaliteit en de juiste slaaphouding zijn essentieel om je overdag goed te voelen en geen last te hebben van concentratieproblemen en vermoeidheid. Slapen in een verkeerde houding kan leiden tot pijnlijke spanning in nek-, rug- en hoofdspieren, wat kan leiden tot permanente klachten. Het Quiesco kussen kan deze klachten verminderen door het ontlasten van spieren, waardoor het nachtelijk herstel wordt gestimuleerd en ontspanning wordt bevorderd. Dit draagt bij aan een verhoogde levenskwaliteit en voorkomt dat dagelijkse bewegingen gepaard gaan met pijn.

De ergonomische vorm van het kussen bevordert de kwaliteit van je nachtrust aanzienlijk. Het is daarom voor iedereen geschikt, ook preventief, zodat op lange termijn geen klachten ontstaan door het gebruik van een verkeerd kussen of een slechte slaaphouding. Het Quiesco-kussen wordt vooral veel gekozen door mensen die al last hebben van pijnklachten: nekpijn, hoofdpijn, schouderpijn en andere klachten. Bij gebruik van het kussen kunnen de pijn en spanning al na een paar nachten verbeteren. Nog beter is investeren in een Quiesco hoofdkussen voor de klachten zich ontwikkelen. Spijtig genoeg komt men pas te laat tot de vaststelling dat een goed kussen belangrijk is om klachten te voorkomen.

Door de gezonde nek- en hoofdondersteuning die het ergonomisch Quiesco kussen biedt, is het ook aangeraden voor personen die ’s nachts last hebben van luid snurken. Vanwege de perfecte keuze uit 3 verschillende kussenhoogtes (soft, medium en firm) wordt de ademhaling positief beïnvloed. Een goede houding kan slaapapneu en snurken verminderen. Hierdoor krijg je een sterk verbeterde slaapduur en -kwaliteit.

Omdat het ergonomisch kussen zich zeer goed aanpast aan alle slaaphoudingen, is het aangeraden voor zij- en rugslapers. Bovendien zijn er verschillende steunzones voorzien zodat zowel rugslaper, zijslapers als combinatieslaper altijd een perfecte ondersteuning krijgen en beter slapen.

Wat zijn de voordelen van het Quiesco ergonomisch nekkussen in de test?

Het Quiesco kussen heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere hoofdkussens. Vooral het ergonomische ontwerp van het kussen zorgt voor een rustgevende, goede slaap. Er is zelfs een tweezijdige ondersteuning voor de nek en een zachtere zone voor hoofd. Door het gebruik van het Quiesco kussen tijdens de slaap, ontstaan er geen pijnlijke spanningen bij verschillende slaaphoudingen en wordt het opstaan een aangename ervaring.

Quiesco binnen- en buiten kussenhoes

Een ander aanzienlijk voordeel van Quiesco kussens is dat ze een binnen- en buitenhoes hebben. Neem je het binnenhoesje uit het kussen dan voelt het zachter. Het is een voordeel dat beide hoezen gemakkelijk te reinigen zijn. Het is belangrijk om de kussensloop van je hoofdkussen regelmatig te wassen vanwege de ophoping van oude huidschilfers en vetten van de hoofdhuid.

Quiesco nekkussens hebben een wasbare binnen- en buitenhoes. Dankzij de rits kan de hoes gemakkelijk van het kussen worden genomen en in de wasmachine worden gereinigd. Dit is een groot voordeel. Het feit dat de hoes gemakkelijk en grondig kan worden gereinigd, is een belangrijk voordeel.

Latex als wondermiddel 

Een ander uniek pluspunt is het materiaal waaruit het gemaakt is: latexschuim. Latex is het meest exclusieve materiaal voor hoofdkussens. Het wordt wel eens een wondermiddel voor kussens genoemd. Latex wordt gemaakt met sap uit de rubberboom. Daarom is het ook bekend als rubberschuim. Het is een veerkrachtig materiaal dat zich vormt naar de contouren van je hoofd en nek en zo een aangename, comfortabele slaaphouding ondersteunt. Het latex verlicht spanning die veroorzaakt wordt door harde kussens. Het latex verdeelt ook comfortabel de druk op de gewrichten, nekwervels en de ruggengraat en voorkomt nekklachten na het opstaan.

Latex is wezenlijk beter dan traagschuim omdat het sneller zijn oorspronkelijk vorm aanneemt dan traag schuim. Het voelt altijd comfortabel. Traagschuim voelt hard bij koude. De kracht van latex is een goed bewaard geheim. Latex geeft ondersteuning maar voelt ook heerlijk fijn aan.

Makkelijk mee op reis

Gebruikers melden dat het het kussen niet meer willen missen. Dankzij het lage gewicht van het kussen is het een perfecte reisgezel. Het kussen kan makkelijk worden meegenomen op reis. Zowel bij vliegvakanties als handbagage als voor lange autoreizen is het kussen de perfecte reisgenoot.

Materiaalkeuze en dimensies

Hoe zit dit ingenieus kussen in elkaar?

Quiesco-kussens hebben een volledig vaste latex kern – geen goedekope lossen traagschuim vlokken – zodat het kussen altijd weer snel in zijn oorspronkelijke vorm terugkomt. Het latex heeft echter niet alleen een ongelofelijke veerkracht, maar biedt tegelijkertijd een uitzonderlijk goede ondersteuning en comfort. Door de werking van de latex past het zich te allen tijde aan aan de contouren van je hoofd en je nek.

Aan de zijkanten van het kussen zijn er zij-slaap zones. Deze zones zijn steviger omdat je hoger steun nodig hebt wanneer je op je zij slaapt. In het midden is het kussen zachter voor ruglig. Dankzij deze innovatieve opbouw is het kussen geschikt voor alle slaaphoudingen en biedt het een optimale ondersteuning ongeacht je slaaphouding. De latex kern van het kussen wordt omgeven door een katoenen binnenhoes. Door verticale perforaties in de latex kern en een katoenen binnenhoes geeft het kussen een fris gevoel en heb je het niet te warm terwijl je slaapt. De buitenste laag van het hoofdkussen bestaat uit een hygiënische buitenhoes die stretcht. Dit is eveneens afneembaar dankzij de rits en mag in de wasmachine gereinigd worden.

Het hoofdkussen heeft de ideale afmetingen zodat het compatibel is met de meest geavanceerde slaapsystemen. Bij hoogwaardige matrassen begint de schouderzone vanaf 40 cm vanaf het hoofdeinde. Om hier rekening mee te houden en de best mogelijke slaap te bieden heeft het Quiesco kussen de ideale afmetingen.

Speciale kenmerken

 • Het Quiesco-kussen van de Belgische ergo-goeroe en ergonomisch ontwerper Stéphane Mannekens zorgt ervoor dat je hoofd en nek ondersteund wordt daar waar het nodig is. Dit bevordert een goed houding en voorkomt klachten zoals nek- en rugklachten. 
 • Het hoofd en de nek worden op een gezonde hoogte gehouden dankzij het ondersteunende latexschuim. De ruggengraat, ook wel wervelkolom genoemd, wordt ontlast door een natuurlijke houding aan te nemen, zodat klachten van de hoofd- en nekspieren door verkeerde houdingen tijdens de slaap worden vermijd.
 • Door de halve maanuitsparing ter hoogte van de schouders is het kussen ook veel beter aangepast dan andere hoofdkussens en past het zich beter aan aan de contouren van je nek en hoofd.
 • Een ander bijzonder voordeel is dat het verlichting biedt aan mensen die snurken. De natuurlijke ondersteuning van de positie van het hoofd en de nek kan problemen met snurken verminderen, omdat het Quiesco-kussen een natuurlijke houding stimuleert en de luchtwegen zo vrij mogelijk maakt. Dit kan snurken posief verminderen, zodat de slaap van u en uw partner weer beter wordt.
 • Dankzij de hoge veerkracht van het latexschuim is het kussen bijzonder duurzaam, aangezien het latex altijd snel terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. De slaapkwaliteit wordt beter en je slaapt dieper door het Quiesco-kussen.

Quiesco klantenbeoordelingen en ervaringen.

 • Positieve ervaringen van Quiesco-kussen gebruikers zijn duidelijk. Vooral de fijne nek- en hoofdondersteuning, die zorgt voor een betere en meer ontspannen slaap, wordt als erg positief beoordeeld. Omdat het latex zich gemakkelijk en snel aanpast beoordelen gebruikers het als zeer aangenaam en comfortabel. Een ander positief pluspunt is dat het kussen ideaal is voor zowel zijslapers als rugslapers.
 • Andere klanten vinden ook de veerkracht van het kussen een groot pluspunt. Bij het draaien en keren krijgt het kussen dadelijk zijn oorspronkelijke vorm, zodat de door de fabrikant beloofde ondersteuning ten alle tijde wordt waargemaakt.
 • Veel gebruikers vermelden de exclusieve kwaliteit en hoge afwerking van het kussen, een duidelijk onderscheid van andere goedkopere kussens. Mensen die last hadden van nekklachten konden door het gebruik van het Quiesco kussen een aanzienlijke verbetering constateren. Bovendien melden sommige gebruikers dat het snurken aanzienlijk verminderde, en zo de kwaliteit van de nachtrust verbeterde.
 • De gebruikers laten zich ook positief uit over de wasbare hoes, die het onderhoud vergemakkelijkt en het kussen hygiënisch maakt.
 • Verder werd de Nederlands-Belgische klantenservice van het merk als ‘uitstekend’ beoordeeld. Het kussen werd erg snel verzonden en de klantendienst was vlot bereikbaar via email.

Bestel Quiesco Neksteunkussen en verbeter uw nachtrust. (Nederland en België)

Bestel Quiesco kussen

Meer informatie

https://www.quiesco.nl/