Viva Gezond
Image default
Gezondheid voor mannen

Alles wat je moet weten over bovenooglidchirurgie

Alles wat je moet weten over bovenooglidchirurgie

Bovenste ooglid chirurgie, of blepharoplastie, is een cosmetische procedure die gebruikt wordt om het uiterlijk van rimpels, verslapte huid en overtollig vet in de bovenste oogleden te verminderen. De ingreep kan worden uitgevoerd bij zowel mannen als vrouwen die hun gezichtsuitdrukking willen verbeteren door de tekenen van veroudering in de ogen te verminderen. In dit blogartikel bespreken we wat bovenooglidchirurgie is en de vele voordelen ervan.

 

Wat is bovenooglidchirurgie?

Bovenooglidcorrectie is een minimaal invasieve procedure waarbij overtollige huid en vet rond de ogen chirurgisch worden verwijderd. De chirurg maakt een incisie langs de plooi van het ooglid en verwijdert voorzichtig al het weefsel dat problemen lijkt te veroorzaken, zoals verslapping of hangende huid. Nadat het weefsel is verwijderd, sluit de chirurg de incisie met hechtingen of nietjes. Dit type operatie wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, zodat je tijdens en na de ingreep geen ongemak ondervindt.

 

Voordelen van bovenooglidcorrectie

Het belangrijkste voordeel van bovenooglidchirurgie is dat het je gezichtsuitdrukking kan helpen verbeteren door je ogen helderder en alerter te laten lijken. Door overtollige huid en vet rond je ogen te verwijderen, kun je er jeugdiger en verjongd uitzien zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot dure behandelingen zoals Botox-injecties of fillers. Bovendien kan bovenooglidchirurgie ook helpen bij het verbeteren van zichtproblemen die veroorzaakt worden door een verslapte of hangende huid, zoals wazig zien of dubbelzien. Als je last hebt van een van deze problemen, kan een bovenooglidcorrectie een geweldige optie voor je zijn!

 

Psychologische voordelen

Naast het verbeteren van je gezichtsuitdrukking kan een bovenooglidcorrectie ook psychologische voordelen hebben. Veel mensen ervaren meer zelfvertrouwen nadat ze dit soort ingrepen hebben laten doen, omdat ze het gevoel hebben dat ze er beter uitzien dan voorheen. Het kan ook helpen het gevoel van eigenwaarde te vergroten, omdat je je niet langer zorgen hoeft te maken dat je er ouder uitziet dan je eigenlijk bent door de verslapte of hangende huid rond je ogen.

 

https://ooglid.nl/