Viva Gezond
Image default
Gewichtsverlies

Fitnessapparatuur kopen | Fitness apparaten voor in de sportschool

Bent u opzoek naar fitnessapparatuur? In deze blog vindt je alle informatie betreft het kopen van fitnessapparatuur. Waaronder de volgende soorten apparaten: hometrainers, loopbanden, cross trainers, roeitrainers, spinningfietsen en krachtapparatuur.

Verschillende apparaten

Er is een groot aanbod aan professionele fitness apparaten te verkrijgen. Ben je op zoek naar één specifiek apparaat? Hieronder vind je de mogelijkheden:

Hometrainers

We trappen hem af met de hometrainer. Hometrainers zijn de meest populaire fitness fietsen die er zijn. Door gebruik te maken van een hometrainer kun je een aardige conditie opbouwen en hierbij ook nog eens calorieën verbranden. Als je op zoek bent naar een hometrainer kun je het best voor één van de volgende merken gaan: Flow Fitness, Life Fitness of een Virtufit hometrainer.

Loopbanden

We gaan door met loopbanden. Een loopband is goed te gebruiken voor hardloop trainingen en mag niet ontbreken in een professionele fitnessomgeving. Professionele loopbanden hebben goede demping op het loopvlak. Hierdoor kunnen blessures worden voorkomen. Als je op zoek bent naar een loopband kun je het best voor één van de volgende merken gaan: Gymost, Life Fitness of Precor.

Crosstrainers

Een crosstrainer is het kindje van de hometrainer en loopband. De crosstrainer heeft namelijk eigenschappen van beide apparaten. Je maakt er gebruik van door cirkelvormige bewegingen te maken met je armen en benen, wat erg intensief kan zijn. Ook zul je met de corss trainer geen last hebben van schokkende bewegingen, aangezien de bewegingen die je maakt in een cirkelvorm gaan. Als je op zoek bent naar een crosstrainer kun je het best voor één van de volgende merken gaan: Bowlflex, Flow Fitness of SoleFitness.

Roeitrainers

Een roeitrainer is het perfecte fitnessapparaat, waarmee je je conditie kunt versterken en kracht opbouwt over je gehele lichaam. Hierbij is een goede vorm en stabiliteit erg belangrijk. Als de kwaliteit van de roeitrainer laag is, kan deze meebewegen met de slagen die je maakt op het apparaat. Als je op zoek bent naar een roeitrainer kun je het best voor één van de volgende merken gaan: Senz Sports, Virtufit of Life fitness.

Spinningfietsen

Professionele spinningfietsen worden vaak gebruikt in groepslessen. Spincursussen worden steeds populairder en daarmee ook de vraag naar deze apparatuur. Maar dit apparaat is ook geschikt voor “alleen” gebruik. De spinningfiets wordt gebruikt op een hoge snelheid, waardoor dit te vergelijken is met een racefiets. Als je op zoek bent naar een spinningfiets kun je het best voor één van de volgende merken gaan: NordicTrack, FitBike of Schwinn.

Krachtapparatuur

Wil jij je richten op spiergroei i.p.v. cardio? Denk dan aan krachtapparatuur! Er zijn verschillende soorten apparaten binnen de krachtapparatuur. Deze richten zich elk op een andere spier of spiergroep. Voorbeelden hiervan zijn: racks, smith machines, beentrainers en veel meer.

Conclusie

In deze blog zijn 6 verschillende soorten fitnessapparaten behandeld en is een klein inzicht gegeven in gebruik en functie. Ook zijn er verschillende merken aangeraden voor optimaal gebruik tijdens het sporten. Wordt fit en “burn those calories”!