Viva Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Geestelijke gezondheid net zo belangrijk als fysieke gezondheid?

Geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als fysieke gezondheid, omdat onze mind en ons lichaam heel direct met elkaar verbonden zijn. Als we ons mentaal niet goed voelen, dan kan dit namelijk fysieke klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en misselijkheid. Aan de andere kant kan een slechte fysieke gezondheid ons mentaal negatief beïnvloeden door bijvoorbeeld depressie en angst te veroorzaken. Het is dus tweeledig.

Geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als fysieke gezondheid.

Het is dus belangrijk om zowel aan onze geestelijke als aan onze fysieke gezondheid te werken. Je kunt aan de slag gaan door middel van regelmatige beweging, gezonde voeding, en meditatie. Ook is het aan te raden om onze emoties te uiten en te praten over wat ons dagelijks bezighoudt, in plaats van dit binnen te houden en alles op te kroppen.

Een goede geestelijke gezondheid zorgt voor betere resultaten

Geestelijke gezondheid is ook zeer belangrijk voor ons welzijn en ons vermogen om met uitdagingen om te gaan en deze te behalen. Als we geestelijk in staat zijn om met stress en andere emotionele problemen om te gaan, zijn we vervolgens beter in staat om productief te zijn en te genieten van het leven. Ook zullen we beter gefocust zijn waardoor we sneller ons doel behalen. Het onderhouden van een gezonde geest kan ook helpen om relaties te verbeteren en ons te helpen om verbinding te maken met anderen om ons heen.

Als je hier moeite mee hebt is het aan te raden om zelf aan de slag te gaan met een coach die jou kan helpen.

Het stigma rondom geestelijke gezondheid

In sommige culturen is er nog steeds een stigma rondom geestelijke gezondheid, wat ervoor zorgt dat mensen zich schamen om uiteindelijk hulp te zoeken. Het is belangrijk om dit stigma te doorbreken (want het is nergens nodig voor) en ervoor te zorgen dat mensen zich comfortabel voelen om hulp te vragen als ze het nodig hebben. Geestelijke gezondheid is namelijk net zo belangrijk als fysieke gezondheid (misschien zelfs wel belangrijker!) en het is essentieel dat we er net zo serieus naar kijken en ervoor zorgen dat we de ondersteuning krijgen die we nodig hebben.