Viva Gezond
Image default
Fitness

Waarom sporters eiwitshakes gebruiken

Relatief veel mensen in de sportschool gebruiken eiwitrepen en eiwitshakes. Vraag jij je nu ook altijd al af, waarom dit zo is? Misschien denk je zelfs, dat jij ook maar eens wat extra eiwitten moet nemen. Dan is het helemaal goed om te weten, waarom al dat extra eiwit wordt ingenomen. Hier word je een stuk wijzer over eiwitgebruik. Zo kun je straks prima zelf bepalen of extra eiwit nodig is voor jou. Het leuke? Dit is ook interessant voor de vegans onder ons.

Wat doen eiwitten eigenlijk voor jouw lichaam?

Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn er voor de opbouw van spieren. Eiwitten komen binnen via de voeding die je neemt. Normaal bestaat zo’n 15% van jouw gewicht uit eiwit. Naast dat eiwitten nodig zijn voor spieropbouw, zijn ze ook nodig bij het onderhoud ervan. Eiwit zitten in diverse voedingsmiddelen. Een aantal eiwitrijke producten zijn onder andere: vlees, vis, kip, melkproducten, kaas en yoghurt.

Eiwitten voor vegans

Ook voor vegans is het prima mogelijk om via de voeding eiwitten binnen te krijgen. Want, ook de volgende producten zijn bijzonder eiwitrijk: peultjes, bonen, erwten, linzen, soja, noten, tofu, tempeh, algen, champignons, mais en spinazie. Het is daarbij wel van belang om gevarieerd te eten.

Vegan eiwit shake

Tegenwoordig is er ook vegan eitwitshake van bijvoorbeeld kikkererwten. Ook dit is een bijzonder eiwitrijke shake. Ook als je als vegan te weinig eiwit binnen zou krijgen is zo’n pre workout zonder caffeine een uitkomst. Natuurlijk is het wel belangrijk om niet zomaar een vegan eiwitshake op jouw menukaart te zetten. Zorg eerst voor een indruk van jouw huidige eiwitinname.

Sporters maken gebruik van eiwitshakes

Er zijn dus veel sporters die onder andere eiwitshakes en vegan eiwitshakes gebruiken. Voor recreatieve sporters is dit eigenlijk niet nodig. Immers krijg je, als je gezond eet, genoeg eiwitten binnen via jouw normale voeding. Maar, als je een bodybuilder of een duursporter bent is dat een ander verhaal. Dan heb je een aanvulling nodig. Sommige sporters lukt het niet om binnen het normale voedingspatroon genoeg eiwit binnen te krijgen. Daarom nemen die sporters eiwitshakes of andere eiwit supplementen.

https://www.trainandgain.nl/vegan-protein.html