Viva Gezond
Image default
Gezondheid voor mannen

Muziek luisteren en Detoxen is gezond

Een leven zonder muziek bestaat eigenlijk niet binnen de hedendaagse maatschappij. Muziek is emotie en het delen van speciale momenten in ons dagelijkse leven. Het is hierbij mogelijk om via verschillende kanalen naar muziek te luisteren. De telefoon, jukebox, laptop, een speciale muziekinstallatie, achter het stuur in de auto, op het werk, tijdens het sporten. Muziek volgt je overal en is altijd bij je. Nu we steeds meer thuis werken wordt de muziek nog belangrijker en wordt er vaker gebruik van gemaakt. Ons huis wordt niet alleen voorzien van de nodige energie besparende maatregelen zoals pir isolatie maar ook van de nodige hifi waarmee we muziek kunnen beluisteren. 

Muziek is goed voor ons menselijk brein

Muziek doet wat met ons menselijk brein. Dat is niet heel eenvoudig uit te leggen in één zin of pagina. De kracht van muziek is onvoorstelbaar. Het activeert ons complete brein wat natuurlijk een prachtige kwaliteit is. Dankzij het ritme, de klank, de melodie en de harmonie die het brengt, heeft het vele invloeden op een groot deel van onze hersenen. Het beïnvloedt onze emoties, de motoriek, ons geheugen maar ook het taalcentrum in ons brein. Bevorder daarom de vitaliteit van jouw brein met behulp van muziek. Het maakt niet uit waar je naar muziek luistert. Of het nou in de woonkamer is, op het werk of midden op het slagveld in Oekraïne.  Je kunt ook muziek luisteren en ondertussen een sapkuur 1 dag proberen en genieten van de rust. Wil je liever langer bezig zijn met je gezondheid? Een sapkuur 5 dagen is ook een optie waarin je 5 dagen lang sapjes dringt om flink af te vallen en een gezonder gevoel te krijgen.

Muziek stimuleert het werken

Dankzij het thuiswerken zijn we zelf baas geworden over de radio en welk radiostation er precies opgezet wordt tijdens onze werkdag. Je hebt de luxe gekregen om je thuiswerkplek naar eigen smaak en vorm in te richten. Tijdens de traditionele kantooruren waarbij er samen met collega’s op kantoor gewerkt werd, was het voornamelijk een radiozender die ieder aansprak waarbij jij liever een ander station beluisteren wilde. Het beluisteren van jouw eigen favoriete muziek in huis stimuleert de productiviteit zelfs. Je weet je beter te concentreren op een ding en vergeet zaken eromheen die tot afleiding kunnen leiden. Ben je druk bezig en je website aan het vormen op het gebied van isolatie en voel je dat je de kop er niet bij weet te houden. Zet die radio dan lekker aan op jouw favoriete muzieksoort en geniet van jouw extra concentratievermogen, rust en effectiviteit die er teweeggebracht wordt dankzij de kracht van muziek. Muziek helpt zelfs bij het bestrijden van stress. Doordat je bloeddruk verlaagt, raak je minder snel gestrest. 

Wat voor muziek werkt het beste bij jouw

De muzieksoort die het beste uit jouw haalt is natuurlijk afhankelijk van jouw smaak. Velen beweren dat classic oftewel klassieke muziek het beste is om naar te luisteren, wat natuurlijk een fabel is. Indien je een groot liefhebber van deze muziek bent, is dat goed om te overwegen. Ben je en groot fan van rock of van 80’s, werk je hier beter op. Persoonlijke smaak blijft de meest bepalende factor. Het is vooral belangrijk dat de muziek niet gaat irriteren. 

 

https://vivagezond.nl/muziek-luisteren-en-detoxen-is-gezond