Viva Gezond
Image default
Onderwijs

Praktische gids voor het kopen van een fietstas

Praktische gids voor het kopen van een fietstas

Tegenwoordig wordt fietsen niet alleen als een sportieve activiteit beschouwd, maar veel mensen fietsen ook voor recreatie of vrije tijd. Daarnaast fietsen anderen voor woon-werkverkeer. Je kinderen mogen op een kinderfiets 14 inch rijden om naar hun school te gaan. Bovendien fietsen veel vrouwen om boodschappen te doen. Omdat je veel activiteiten met je fietsen kunt doen, heb je misschien fietstassen nodig om alles mee te nemen wat je nodig hebt. Veel fietsers gebruiken liever fietstassen of zadeltassen dan rugzakken. Het is omdat fietstassen handiger en praktischer zijn. Het gebruik van fietstassen kan een zweterige rug voorkomen. Je kunt ook meer spullen op je fiets vervoeren. Bovendien is het gebruik van fietstassen veiliger omdat je stabieler kunt fietsen. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een fietstas, moet je misschien de onderstaande eenvoudige richtlijnen lezen.

De fietstas kiezen

Je kunt een breed scala aan fietstassen op de markt vinden. Zo vind je hier bijvoorbeeld zadeltassen, stuurtassen, fietstassen, koffertassen en nog veel meer. De meest populaire tas is echter de fietstas enkel. Dit type tas wordt opgehangen aan de achterste rekken van de fiets. Je kunt ervoor kiezen om enkele fietstassen te gebruiken die je op de bagagedrager of voordrager kunt plaatsen. Maar als je veel bagage mee moet nemen, kun je beter kiezen voor dubbele fietstassen. Gebruik je je fiets voor korte woon-werkverkeer, dan kun je kiezen voor een bagagedrager vooraan. Een voortas is ideaal om lichte spullen mee te nemen. Maar als je je fiets wilt gebruiken voor toertochten, kies dan voor een bagagedrager met dubbele bagagedrager achterop. Zo kun je tijdens het fietsen meer spullen meenemen zonder je evenwicht te verliezen.

Factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een fietstas

Als je nog steeds waterdichte rugzak dames gebruikt om je lading te dragen, overweeg dan om deze te vervangen door fietstassen. Wanneer je een fietstas koopt, moet je aan verschillende factoren denken. Kies in de eerste plaats waterdichte materialen. De meeste fietstassen zijn gemaakt van nylon of plastic. Als je de kwaliteit voorop stelt, kun je de tas van PVC kiezen. Dit materiaal is bestand tegen water. Vervolgens moet je rekening houden met de capaciteit van tassen. Je moet zelf bepalen wat het doel van de fietstas is. Gebruik je hem alleen voor woon-werkverkeer, dan kun je kiezen voor een compacte tas. Maar als je de tas wilt gebruiken voor lange ritten, moet je een tas met een grotere capaciteit kiezen.

Andere opties voor fietstassen

Zoals hierboven vermeld, zijn er veel modellen fietstassen. Als het uiterlijk van de fietstas je niet aanstaat, kun je kiezen voor andere fietstassentypes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zadeltas. Deze tas is klein, dus je kunt maar een beperkt aantal items meenemen. Deze tas wordt onder je zadel geplaatst. Daarnaast kun je ook kiezen voor frame opbergtassen. Je kunt deze tassen op verschillende plekken monteren. Je kunt hem bijvoorbeeld op het stuur, bovenbuis, zadelbuis of zadelpen plaatsen.