Viva Gezond
Image default
Gezondheid van vrouwen

Tips voor sporten tijdens warm weer

Tips voor sporten tijdens warm weer

 

Een echte fanatieke sporter zal waarschijnlijk geen training aan zich voorbij laten gaan. Logisch, want de kans dat jij traint voor een bepaald doel is natuurlijk ontzettend groot. Eén of meerdere extreem warme dagen zullen je dan ook niet snel uit het veld slaan om uiteindelijk toch te behalen waarvoor je al zolang aan het trainen bent. Uiteraard zijn er wel een aantal zaken waar je goed rekening mee moet houden wanneer je de keuze maakt om tijdens deze extreme hitte toch te gaan trainen. Omdat het voor veel sporters toch lastiger blijkt te zijn dan je aanvankelijk zult doen vermoeden, hebben we een aantal tips voor je.

 

Drink voldoende

 

Het klinkt heel erg logisch, maar toch gebeurt het jammer genoeg niet! Het hoeft namelijk niet altijd zo te zijn dat je tijdens een flinke sportsessie dorst hebt. Toch heeft je lichaam wel vocht nodig, want hoe warmer het is, des te meer je zult zweten. Wanneer je dan je vochtgehalte niet op pijl houdt, dan zal je al snel merken dat je verzwakt. Ook is de kans op verzuring stukken groter en kan het zelfs leiden tot uitdroging. Maak het jezelf daarom ook zo makkelijk mogelijk en zorgt dat je een riem of band draagt waar jij een bidon in kunt stoppen. Je zult namelijk merken, dat het in het begin even wennen is, maar naarmate je het vaker gebruik, vanzelf gaat wennen. Het is te vergelijken met dames die voor het eerst tijdens het hardlopen een sportbh dragen. Dit zit toch net even iets anders dan een normale bh, vooral wanneer je kiest voor een sport bh met vulling. Toch is ook dit na een aantal keren te hebben gedragen heel vanzelfsprekend geworden.

 

Train vroeg in de ochtend

 

Wanneer je toch graag wilt trainen en de voorspellingen zijn dat het minimaal 25 tot zelfs 30 graden wordt die dag, dan doe je er goed aan om in ieder geval niet tussen 13.00 en 16.00 te gaan trainen. Bij voorkeur doe je er dan goed aan om ‘s ochtend de wekker een uurtje eerder te zetten en ervoor te zorgen dat jij je sessie voor de klok van 09.00 uur hebt afgrond. Je hebt dan niet alleen de hele dag nog de tijd om allerlei andere leuke dingen te doen, maar je kunt ook maximaal trainen, doordat de temperatuur het toelaat. Wel is het verstandig om vast de avond ervoor je outfit klaar te leggen. Je sport bh high support, hardloopschoenen en sportbroek, zodat je direct kunt aankleden en kunt beginnen.