Viva Gezond
Image default
Gezondheid van kinderen

Kraamzorg voor baby’s

De verantwoordelijkheden van een moeder zijn ontelbaar en er is niet één antwoord voor optimale kraamzorg voor baby’s. Zwangerschap is een heel speciale tijd in het leven van een vrouw. Als primaire verzorger heb je een geweldige kans om meer te leren over je lichaam en je veranderende rol als ouder. Veel artsen bieden ook bevallingslessen en andere educatieve middelen. Je krijgt de kans om een pleitbezorger voor je ongeboren kind te worden en haar gezondheidszorg in de toekomst te helpen beheren.

Als je eenmaal bent bevallen, is het belangrijk om de hulp te krijgen die je nodig hebt. Verloskundigen, opgeleid in de verloskunde, kunnen je helpen je baby voor te bereiden op de wereld, evenals je eigen gezondheid. Sommige verloskundigen kunnen zelfs helpen met borstvoeding en huid-op-huidbinding. Over het algemeen is kraamzorg niet wettelijk verplicht, maar het is het beste om indien mogelijk vrij te nemen van het werk.

Het eerste deel van je zwangerschap vereist een periode van verlof. Je verloskundige of ander medisch personeel zal je baby naar een ziekenhuis brengen voor wegen en schoonmaken. Ze zal je ook helpen met borstvoeding en huid-op-huid binding. In de Verenigde Staten is kraamzorg echter niet verplicht. Je kan zoveel tijd nemen als je nodig heeft, afhankelijk van je omstandigheden. Het is het beste om minstens een week vrij te nemen van het werk, maar vergeet niet dat veel werkgevers de kosten van een oppas of andere verzorger niet dekken.

Naast verloskundigen kan medisch personeel je baby ook voor een korte periode wegbrengen voor reiniging, wegen en evaluatie. Verloskundigen zullen je ook helpen je baby borstvoeding te geven en je te helpen met huid-op-huidbinding. In tegenstelling tot de meeste landen is kraamzorg niet wettelijk verplicht. De vrijgevigheid van je werkgever zal bepalen hoeveel tijd je vrij kunt nemen van je werk. Het is vermeldenswaard dat kraamzorg geen wettelijke vereiste is in de Verenigde Staten, maar de voordelen kunnen groot zijn.

Tijdens je zwangerschap moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van je opties. Je verloskundigen helpen je door het hele proces heen en begeleiden je. Gedurende deze tijd kunt je ook een vervolggesprek met je verloskundigen plannen, als je dat liever heeft. Ten slotte wil je ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt bij je kraamzorgteam. Jij en je baby zullen zeer goed verzorgd worden als je volledig geïnformeerd bent.

Kraamzorg is niet wettelijk verplicht in de VS, maar als je een ziektekostenverzekering hebt, is kraamzorg een wettelijke noodzaak. Het kan je helpen je voor te bereiden op je nieuwe baby. Het kan je ook helpen om weer aan het werk te gaan nadat je kind is geboren. Als je een werkende ouder bent, is dit belangrijk. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je genieten van je zwangerschap en je baby de best mogelijke start geven.Bekijk hier onze volledige baby blog